8 Metode prin care să faci bani ca șofer în timpul liber

Dacă îți place să conduci, să știi că există o mulțime de oportunități pentru tine. Poți face bani chiar și dacă nu ai mașină dar ești dispus să închiriezi una.

Uite aici câteva soluții prin care poți face bani folosindu-ți mașina sau pasiunea ta pentru șofat.

1. Încearcă aplicațiile de ridesharing

Fără doar și poate, cea mai evidentă dintre soluții este folosirea aplicațiilor de ridesharing (Uber, Bolt, FREE NOW).

Dacă trăiești într-un oraș ca Bucureștiul comenziile pe astfel de aplicații sunt nenumărate și fluxul de clienți este constant. La fel este și în Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța ș.a.m.d, doar că necesitatea este raportată la populație și cererea acesteia în fața numărului de șoferi de ridesharing.

Totuși, ca șofer de aplicație ridesharing ai o suită largă de beneficii precum:

  • Libertatea de a-ți alege propriul orar de lucru
  • Aplicațiile de ridesharing găsesc clienții pentru tine automat
  • Primești asigurare de sănătate de la aplicația aleasă
  • Lucrezi ca liber profesionist și ești propriul tău șef
  • Uber și Bolt te ajută cu o parte din costurile de mentenanță a mașinii

2. Livrează mâncare pentru Glovo

Aplicațiile de food delivery sunt în continuă creștere. Frumusețea este că poți alege să colaborezi ori să testezi și alte aplicații, nu doar Glovo.

Mai există și Tazz, Takeaway, Uber Eats sau Bolt Food, toate având avantaje și dezavantaje. Pentru și mai mulți bani, îți recomandăm să combini serviciul de ridesharing cu cel de food delivery atunci când nu sunt pasageri de transportat (valabil pentru Uber Eats și Bolt Food).

3. Afișează reclame pe mașina ta

Atât Bolt cât și Uber îți oferă posibilitatea ca în calitate de șofer pentru firma lor să poți beneficia de extra-beneficii. Unul dintre aceste beneficii este un câștig extra oferit prin plasarea de reclame direct pe mașina ta.

Fie că este vorba de colantare ori de reclame animate amplasate pe plafonul mașinii, această opțiune îți poate genera un venit suplimentar cu 0 efort.

4. Închiriază-ți mașina

Ai o mașină în parcare însă nu dorești nici să livrezi mâncare și nici să faci ridesharing? Nu este nicio problema, poți să o închiriezi!

Mai mult, există o aplicație ce se numește Perpetoo și aceasta mediază întreaga colaborare dintre tine și un client.

Tot ce trebuie să faci este să îți înregistrezi un cont și să alegi cu ce sumă dorești să o oferi spre închiriere. Apoi, accepți sau refuzi persoane care doresc să închirieze mașina ta direct din aplicație.

De asemenea, dacă mașina ta are sub 10 ani vechime, cei de la Perpetoo îți oferă asigurare CASCO pe toată durata în care mașina este dată spre închiriere. Plata serviciilor se face automat direct în contul tău bancar.

Singurul dezavantaj este că aplicația Perpetoo momentan este disponibilă doar în București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.

5. Ajută oamenii să se mute

Cererea pentru servicii de relocare este în continuă creștere. Dacă ești fericitul posesor al unei dube sau a unei mașini ce are gabarit mai mare, atunci poți face un profit serios din asta.

Deși ai crede că principalii clienți sunt persoane fizice, de fapt există multe firme care doresc să se mute într-un birou nou. Astfel, dacă vei putea să corelezi acest serviciu cu unul de manipulare mobilă, atunci șansele de a dubla profitul cresc semnificativ.

Poți pune anunțul tău pe un site ca OLX ori poți încerca pe un site profesionist ca HomeRun în secțiunea “Mutări mobilă”

6. Fă cumpărături pentru alți oameni

La fel ca Glovo și Uber Eats s-au dezvoltat și aplicații care îi ajută pe oameni să scape de mersul la cumpărături. Printre cele mai populare soluții sunt Tazz (de la eMag), Bringo sau chiar și Glovo Supermarket.

Practic le ușurezi viața celor ce nu au timp să facă cumpărăturile din mall sau din supermarket și ești răsplătit pentru asta.

7. Oferă servicii de transport către aeroport

Foarte multe orașe din România nu au aeroport. Totuși, în acele orașe există un număr masiv de persoane ce doresc să călătorească cu avionul și sunt nevoite să meargă într-un alt oraș ce are aeroport.

Astfel s-au născut firme ca Direct Aeroport sau M&M Express ce facilitează transportul persoanelor în anumite intervale orar.

Nu uita!

Trebuie să recunoaștem: Este un lucru absolut minunat să știi că poți genera bani de pe urma mașinii tale și nu doar să cheltui cu ea. Totuși, când alegi să îți folosești mașina ai și anumite aspecte de luat în calcul.

Când alegi să fii șofer independent lucrurile nu sunt susținute în permanență de o companie și tu trebuie să găsești soluțiile de unul singur. De asemenea, trebuie să mai știi și că:

Trebuie să ai așteptări realiste

Deși serviciile de ridesharing și aplicațiile de food delivery îți găsesc clienți și se ocupă de procesarea acestora, situația nu este mereu roz.

Câștigurile, mai ales în stadiu incipient când nu ai recenzii sunt minime. Poți să ai noroc, sau nu prea. Pe scurt, trebuie să acorzi puțin timp și să înțelegi că nu toată lumea oferă bacșiș, și nu toată lumea “sare” cu review-uri pozitive.

Mașina ta va avea nevoie de reparații și spălat frecvent

Fie că ne place sau nu, uzura mașinii va avea loc. Este imposibil să transporți sute de oameni lunar și aceasta să scape intactă. Unii vor trânti portierele mai tare, alții vor deteriora tetierele, alții poate îți lipesc o gumă de mestecat pe bancheta din spate ș.a.m.d.

Toate aceste lucruri, deși sunt ipotetice, au șanse majore să se întâmple în decurs de 3-6 luni, dacă ești activ. Trebuie să iei în calcul acest aspect și faptul că următorul tău client trebuie să găsească mașina într-o stare cât mai “decentă”.

Astfel, asigură-te că mașina ta este mereu curată și miroase frumos. Acesta este doar unul dintre modurile prin care poți genera mai mulți bani din ridesharing.

Veniturile fluctuează

Unele zile sunt mai productive decât altele și multe evenimente neprevăzute pot apărea. Un eveniment ca pandemia de COVID, de exemplu schimbă complet comportamentul consumatoriilor din serviciile ridesharing.

De asemenea, trebuie să înțelegi că există anumite zile cu mai mulți pasageri și datorită evenimentelor din acele zile și obiceiurilor zilnice. Astfel, uneori câștigul dintr-o zi de weekend poate fi mai mare decât câștigul din 5 zile lucrate.

Distribuie pe: