Top 35 de metode prin care poți face bani online ușor și rapid

Deși pentru unii oameni a face bani în mediul online este doar un vis, sau mai rău, doar o idee irealizabilă și non-fezabilă, trebuie să știi că sunt mulți internauți care își trăiesc visul și lucrează online din cele mai însorite zone ale Pământului.

Partea și mai bună este că acum și tu poți fi printre ei deoarece există sute de programe accesibile oricui. Nu ai nevoie să deții vreo diplomă, să ai experiență deosebită sau să te încadrezi într-un tipar social.

Mai mult, vei putea să începi să câștigi bani fără a fii nevoit să părăsești locuința ta. De asemenea, dacă dorești, poți să o faci de oriunde din lume, atâta timp cât ai o conexiune la internet.

Tu alegi ce, cum și cât timp aloci fiecărui program, doar că veniturile vor fi direct proporționale cu timpul investit.

Mă bucur să îți spun că acum internetul este în plină expansiune și șansele de a face bani online sunt mai multe decât oricând.

Să lăsăm taclalele pentru mai târziu și să îți prezentăm cele mai interesante idei prin care și tu poți face bani online simplu și fără o investiție inițială (în cele mai multe din cazuri).

1. Marketing afiliat

Marketing-ul afiliat reprezintă un mod excepțional de a genera venit pasiv în mediul online. Există mulți antreprenori ce folosesc această metodă pentru a genera venituri de zeci sau chiar sute de mii de euro lunar.

Ce este marketing-ul afiliat?

Practic, marketing-ul afiliat reprezintă promovarea unor produse sau servicii, prin intermediul unui link asociat contului tău în schimbul unui comision din vânzarea generată.

Pe scurt, tu primești o cotă parte din valoarea produsului / serviciului vândut prin recomandarea ta. Procentul câștigat este diferit de la un produs sau serviciu la altul, însă există mii de astfel de programe pe care le poți încerca chiar de astăzi.

Printre cele mai populare programe de marketing afiliat avem:

Profitshare – un program pornit de eMag prin care poți promova produse disponibile pe site-ul lor. Comisionul variază de la 1% la 5% însă ai cea mai mare diversitate de produse din România. Pe lângă eMag, totuși există și alte site-uri foarte mari ca PC Garage, Flanco, MatHaus sau FashionDays ce îți permit să le promovezi produsele.

2. Devino freelancer

Un freelancer (liber profesionist) în mediul online are o gamă largă de soluții la-ndemână. Există tot felul de job-uri pe care oricine le poate face fără a avea studii în acel domeniu ori cunoștințe tehnice.

Pentru a obține un astfel de job (sau mai multe) poți accesa platforme specializate în acest sens. Printre cele mai populare platforme de freelancing:

Ce este freelancing-ul și cum mă poate ajuta?

Fiverr – O platformă dedicată gig-urilor (acele task-uri – sarcini) care nu necesită foarte mult timp însă mulți oameni au nevoie de ele și sunt dispuși să plătească pe cineva ca să le facă pentru ei. Exemple de astfel de task-uri sunt: crearea unui logo, obținerea de like-uri pe Facebook pentru o pagină, adăugarea unor produse într-un magazin online ș.a.m.d.

UpWork – Platforma destinată celor ce lucrează la proiecte mai mari. Aici poți găsi slujbe pentru liber profesioniști din diverse categorii ca: programare, marketing, design, vânzări, suport tehnic ș.a.m.d.

Avantajul aici este că tu ești cel/cea care licitează pentru un serviciu pe care un potențial client și-l dorește deja. Îți recomand ca la început să licitezi mai jos decât ceilalți pentru a câștiga licitația. Asta desigur până când îți faci un portofoliu mai bogat.

3. Lansează un curs online

Cursurile online sunt un mod ușor și interactiv prin care poți să dobândești noi abilități. Este unul dintre modurile preferate ale oamenilor de a învăța lucruri noi și tocmai de aceea au un succes răsunător.

Deși poate părea incredibil, trebuie să știi că nu este necesar să fii profesor pentru a crea un curs. De asemenea, nu trebuie să fii vreun geniu sau să ai abilități tehnice.

Cursurile online se extind pe o largă varietate de domenii și subiecte și tu poți alege ce fel de curs vrei să creezi.

Dacă te pricepi la pictură, poți face un curs despre cum alegi culorile. Dacă electronica este pasiunea ta, atunci poți face un curs despre cum funcționează micro-procesoarele ori despre circuite și semiconductori.

Dacă îți place să creezi vestimentație, atunci poți crea un curs despre asta. Indiferent ce pasiune ai și ce domeniu stăpânești, este important să știi că sunt oameni care vor să învețe și ei despre asta.

Desigur, unele domenii sunt la mai mare căutare decât altele, dar nu te lăsa descurajat deoarece aproape din orice domeniu se găsesc oameni suficienți încât să generezi un super profit.

Instructorii și creatorii de cursuri online ajung să câștige chiar și milioane de dolari pentru un curs de succes.

4. Dropshipping

Probabil ai auzit deja de dropshipping și de cum unii internauți au ajuns să genereze averi fabuloase prin această metodă. Da, unii chiar au făcut foarte mulți bani din dropshipping, însă mulți “pompează” puțin sumele încasate.

Oricum ar fi, trebuie să știi că dropshipping-ul există, și acesta poate fi foarte profitabil dacă îl bazezi pe o strategie solidă.

Ce este dropshipping-ul?

Dropshipping-ul este o metodă prin care poți obține profit din vânzarea de produse fără a avea un produs și fără a te ocupa de livrarea acestuia. Cum, întrebi? Ei bine, dropshipping-ul implică găsirea unui produs de interes mare, dar disponibil la un preț mic, într-un magazin online. De asemenea, trebuie să te asiguri că dropshipping-ul este permis și că furnizorul livrează în zona din care doresc clienți tăi.

Tot ce trebuie să faci apoi este să găsești un cumpărător dispus să îți plătească mai mult. După ce ai reușit să găsești acea persoana, vei da comanda către magazinul cu prețul mic și ei se ocupă de procesare și livrare, direct la adresa clientului tău.

Destul de simplu, nu? Avem aici și un ghid care să te ajute să începi o afacere dropshipping alături de unelte esențiale pentru acest tip de business.

Soluția ideală pentru afacerile de dropshipping este AliDropship, un pachet complet ce te ajută să integrezi și să pornești afacerea în doar câteva minute cu WordPress și WooCommerce.

5. Drop servicing

Asemenea unei afaceri de dropshipping există și drop-servicing-ul. Modul prin care ajungi să vinzi servicii oferite de alți oameni către clienți dispuși să plătească mai mult.

Este un tip de afacere în trend ascendent, lumea fiind din ce în ce mai interesată să achiziționeze servicii online.

6. Amazon FBA

Una dintre cele mai populare metode de a câștiga bani în 2020 și 2021 a fost prin Amazon FBA. Mulți mici antreprenori și-au etalat veniturile cu multe zerouri atât pe YouTube cât și în mediul offline.

Ce este Amazon FBA?

Amazong FBA sau Fulfillment by Amazon este un serviciu ce îți permite ție sau firmei tale să plaseze îndatoririle tale ca vânzator de produs către Amazon. Asta înseamnă că Amazon se va ocupa de ce înseamnă ridicarea produselor tale, de împachetarea lor și de livrarea acestora. (inclusiv de retururi)

Tot ceea ce trebuie tu să faci este să te ocupi de produs în sine și de promovarea acestuia.

Ca și vânzător la început de drum prin Amazon FBA primești bonus beneficii în valoare de aproximativ 50.000 de dolari dacă întrunești condițiile.

7. Vinde servicii de găzduire fără a avea un server web

Toată lumea își dorește să aibă un website în ziua de azi. Firme, fotografi, organizatori de evenimente ș.a.m.d. Toți cei ce au un website au nevoie și de găzduire pentru site-ul lor.

Ghici ce? Tu poți să le oferi lor acea găzduire și să fii plătit pentru asta. Partea și mai bună este că o poți face fără a avea propriul tău server web. Cum, întrebi? Cu ajutorul hosting-ului reseller.

Ce este un host reseller?

Un host reseller, sau un serviciu de găzduire cu “drept de revânzare” este un serviciu ce îți pune la dispoziție toate serviciile unui hosting web general, doar că pe lângă îți oferă și posibilitatea de a crea pachete și conturi pentru clienți.

Asta înseamnă că poți vinde pachete personalizate și ei se ocupă de servere, de monitorizarea lor și chiar de suport și asistență tehnică. Tot ce trebuie să faci tu este să găsești oameni disponibili să cumpere serviciul tău și să vinzi pachetele la prețul dorit. În general ai și flexibilitatea de a concepe pachete precum le dorești tu, cu spațiul stabilit de tine / pachet și cu traficul lunar alocat (număr de baze de date, email-uri ș.a.m.d)

Servicii populare de hosting reseller sunt:

HostGator – Aceștia oferă de la 60 de GB la 140 GB spațiu pentru conturi, un preț foarte accesibil și un suport tehnic cum nu ai mai întâlnit.

8. Vinde servicii / produse pe bază de abonament

Vânzarea de produse și servicii pe bază de abonament (subscription) reprezintă un segment cu reale beneficii pentru un business de termen lung. Practic, tu creezi un serviciu / produs o singură dată și le oferi acces oamenilor ce plătesc un abonament.

Este un model bun atâta timp cât produsul / serviciul tău continuă să ofere beneficii suplimentare în fiecare lună sau oferă aspecte greu de procurat altfel. Câteva exemple din această sferă includ servicii precum Shopify, Netflix, Wix, GetResponse sau Mangools.

Află mai multe despre cum poți să pornești o afacere online pe bază de abonament (membership / subscription).

9. Pornește un podcast

Măruță, Bobonete, Micutzu, Andi Moisescu, Horia Brenciu sau Mihai Morar sunt doar câteva nume ale celebritățiilor care au decis să își facă podcast pe YouTube. De ce? Deoarece lumea pare să consume astfel de materiale din care se poate învăța câte ceva.

De asemenea, un podcast poate deveni foarte profitabil chiar dacă nu ești o celebritate. Costurile necesare pentru începerea unui podcast sunt minime (poți vedea aici ghidul nostru), și o poți face chiar din confortul casei tale.

Ce este un podcast?

Un podcast este un program audio distribuit sub formă de episoade în care este dezbătut un subiect sau o nișă. (ex: sănătate, cultură, educație, spiritualitate etc)

Deși multi cred că un podcast necesită un studio și o filmare, trebuie să știți că acest lucru nu este obligatoriu.

Nu este nevoie să fii celebru pentru a porni un podcast și nu ai nevoie de multe cunoștințe tehnice. Poți începe cu un serviciu ca BuzzSprout sau Captivate FM.

10. Răspunde la sondaje și chestionare

Chestionarele / sondajele sunt foarte valoroase pentru cei ce face studiu de piață. Acestea pot oferi informații vitale creatorilor de produs și pot face diferența în fața competiției.

De aceea, este evident că multe companii sunt dispuse să plătească regește companii de marketing și studiu, și acestea la rândul lor plătesc mai departe oameni ca tine și ca mine pentru a răspunde la câteva întrebări.

Da, este atât de simplu! Te înregistrezi și răspunzi la câteva întrebări, iar apoi te trezești cu bani în cont. Este drept, câștigurile nu sunt imense, însă sunt mai mult decât decente având în vedere efortul depus.

Majoritatea site-urilor ce plătesc pentru completarea sondajelor sunt desigur în Statele Unite. Totuși, există multe site-uri care au nevoie de oameni să completeze sondaje și în România.

Printre acestea avem ySense, SurveyTime și PrizeRebel.

11. PPC

PPC sau Pay Per Click (Plată per click) reprezintă o metodă de monetizare a traficului foarte comună ce oferă un comision editorului pentru fiecare click primit pe anunțurile afișate.

Există multe programe care pun la dispoziție astfel de beneficii pentru cei dispuși să afișeze reclame. Totuși, cea mai populară astfel de platformă se numește Google Adsense.

Totuși, este foarte important să înțelegi că profitul din astfel de programe este direct proporțional cu traficul pe care îl are un website / aplicație și de tipul de trafic pe care acest website / aplicație îl are.

De asemenea, pentru rezultate mai bune este importantă optimizarea acestor anunțuri și tipul de anunț afișat (video, imagine, text, mobile etc).

12. Cumpără și vinde domenii web

Cu toții știm că orice brand sau afacere are nevoie de un domeniu web pentru a-l reprezenta în mediul online. Acesta denotă un oarecare profesionalism și înțelegem cu toții că nu poți oferii încredere fără un astfel de nume.

A avea încredere într-o afacere înseamnă foarte mult și un domeniu web poate să contribuie semnificativ la acest lucru. De asemenea, oamenii vor căuta de multe ori numele brandului alături de extensia acestuia fără a se mai gândii la alte alternative. (ex: google.ro, emag.ro, ș.a.m.d)

Din acest motiv există branduri dispuse să plătească o mică avere pentru a avea numele de domeniu asociat cu afacerea lor. Aici șade și oportunitatea ta!

Oricine din lume este liber să înregistreze domenii cu aproape orice extensie (.com, .net, .org, .ro, etc). Chiar și tu poți face asta utilizând un serviciu ca NameCheap.

Aici poți găsi sute de extensii de domenii și prețurile sunt mai mult decât accesibile. Dacă ai norocul să găsești un nume de domeniu foarte căutat (de preferat .com), atunci îl poți vinde pe platforma numită Flippa.

13. Vinde-ți fotografiile pe site-uri de profil

Dacă ești pasionat(ă) de fotografie și ai un aparat foto cât de cât decent, atunci trebuie să știi că poți face bani “frumoși” din această pasiune. Oamenii folosesc în fiecare zi fotografii de diverse tipuri pentru produse, articole, video-uri ș.a.m.d.

Totuși, aceste poze sunt protejate de cele mai multe ori de drepturi de autor. Pe scurt, pentru a avea dreptul de folosință, tu trebuie să plătești acea fotografie sau un abonament la un serviciu de fotografii stock.

Un astfel de serviciu este Dreamstime ce îți permite să vinzi fotografii / video și să obții un profit de 60% pentru fiecare imagine vândută.

Vezi aici câteva sfaturi despre cum poți face bani din vânzarea de fotografii online.

14. Închiriează-ți o cameră nefolosită pe Airbnb

Airbnb este un serviciu destinat celor ce caută cazare în întreaga lume. Partea bună la Airbnb este că aceștia nu necesită ca să deții un hotel, pensiune sau altă entitate turistică.

În schimb, Airbnb le permite tuturor celor ce au măcar o cameră și condiții de găzduire decente să își închirieze spațiu în regim hotelier.

Dacă te afli într-o zonă cu potențial turistic, această metodă se poate transforma într-o afacere mai mult decât profitabilă.

Află mai multe despre Airbnb și despre cum poți genera bani din închirierea unui apartament.

15. Închiriază-ți mașina pe care nu o folosești

Dacă ai mai multe mașini sau ai o mașină pe care nu o folosești, află că poți face bani de pe urma ei. Perpetoo este un serviciu online ce îți permite să îți oferi mașina unor oameni care doresc să o închirieze.

După cum probabil te așteptai, câștigurile sunt direct proporționale cu tipul de mașină, vechimea acesteia și starea în care se află. Totuși, cei de la Perpetoo te lasă să decizi singur care este tariful pentru a-ți închiria mașina. De asemenea, poți alege între taxare cu ora sau taxare cu ziua.

Pe lângă acestea, cei de la Perpetoo îți oferă asigurare CASCO pe toată durata închirierii și ei se ocupă de procesarea plății, iar tu îți primești banii direct în cont.

De asemenea, Perpetoo îți permite să decizi cine se urcă în mașina ta, direct din aplicație. Acolo poți vedea profilul persoanei ce închiriază mașina și tu decizi dacă aprobi sau nu acea persoană.

Momentan serviciul Perpetoo este disponibil în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Sibiu și Timișoara.

16. Înregistrează narații (voiceover)

Dacă îți place să faci actorie vocală (voice acting) și crezi că poți face asta cu ușurință, atunci îți recomandăm serviciile de voiceover. Tot ce trebuie să faci este să îți înregistrezi vocea citind un text furnizat, alături de intonația și flexiunile vocii potrivite.

17. Devino manager social media

În ziua de azi toate companiile au nevoie de o prezență puternică pe fiecare rețea socială posibilă. Cineva trebuie să facă și asta, și tu poți fii acel cineva.

Abilitatea de a fii mereu disponibil și cu chef de interacțiuni sociale poate să îți aducă un venit frumușel în fiecare lună.

18. Construiește un magazin online

Aceasta este o metodă de a face bani cu un potențial de câștig masiv. Totuși, motivul pentru care am decis să nu o plasăm printre primele metode este datorat timpului necesar pentru a demara astfel de afacere.

Deși ai crede că majoritatea timpului o petreci în construirea magazinului propriu-zis, de fapt timpul trebuie alocat către găsirea unor produse bune și ușor de livrat. Mare parte din afacerea ta constă în chestiuni de logistică. (găsire de produs, livrare, retururi ș.a.m.d)

Dacă poți pune la punct aceste aspecte, atunci trebuie să știi că procesul de construcție a magazinului este întradevăr floare la ureche. Shopify este o platformă ce îți pune la dispoziție tot ce ai putea avea nevoie.

De la procesatori de plăți, la opțiuni de livrare, domeniu web, găzduire și securitate excepțională, Shopify asigură tot ce ai nevoie pentru a începe să faci vânzări.

Tot la Shopify vei găsi și opțiuni de marketing și cele mai bune sfaturi de la experți în eCommerce.

19. Mergi mult ca să faci bani

Da, pe cât pare de incredibil, pe atât este de real. Acum poți face bani prin simplu fapt că faci mișcare sau mergi mult. Există aplicații care răsplătesc acest lucru prin monede crypto ce pot fi convertite în produse sau donații.

Una dintre aceste aplicații se numește Sweatcoin și are peste 90 de milioane de utilizatori înregistrați. Printre produsele și serviciile pe care le poți câștiga au chiar și iPhone-uri, Apple Watch-uri și diverse branduri de haine și încălțăminte însumând mii de produse.

20. Fă bani din sarcini zilnice (Micro-job / gigs)

Microjob-urile, cunoscute și ca gig sau sarcini implică oferirea unor servicii de scurtă durată. Spre deosebire de freelancing unde în general task-urile sunt parte a unui proiect de lungă durată, în cazul gig-urilor sarcinile sunt simple și concentrate asupra unui tip de muncă.

De exemplu, un gig popular implică design de logo 3D. Pe scurt, tot ceea ce oferi tu este crearea unui logo 3D, și nimic mai mult. De asemenea, în gig-economy tu ești cel ce prezintă serviciul și diverse companii vin și te aleg dacă sunt mulțumite de preț și de recenziile primite.

Nu ești limitat la un singur serviciu, poți adăuga câte dorești și poți adăuga și gig-extra (servicii extra ce însoțesc serviciul de bază).

Cea mai populară platformă de acest fel se numește Fiverr și este locul preferat de milioane de liber profesioniști și companii din întreaga lume.

21. Devino YouTuber

Toată lumea cunoaște canale de YouTube celebre ca Zaiafet, “Atenție, cad mere!”, Selly, Dorian Popa, MaxINFINITE sau “La povești cu Jimmy”. Toate aceste canale strâng zeci de milioane de vizualizări pentru clipurile lor.

Acest lucru se traduce, desigur în venituri mari și foarte mari pentru creatorii lor. Din fericire și tu poți începe un astfel de canal și să încarci clipuri video complet gratuit.

Cum faci bani din YouTube?

Ei bine, să faci bani din YouTube nu este nimic nou. Totuși, poate că mulți dintre voi vă întrebați cum poți face asta.

Google, deținătorul YouTube își răsplătește creatorii de conținut cu o părticică din câștigurile obținute din reclamele afișate pe YouTube. Astfel, în funcție de numărul de vizite, de zona din care provin vizitatorii și numărul de click-uri date pe anunțuri, tu poți genera un venit mai mare sau mai mic.

Ca să te încadrezi în acest program (numit YouTube Partner Program – YPP) trebuie să ai următoarele:

  • Canalul tău să respecte politicile de monetizare YouTube
  • Să aibă minim 1000 de abonați
  • Canalul trebuie să fie asociat cu Google AdSense
  • Să fie dintr-una din țările acceptate
  • Video-urile încărcate să aibă cumulat minim 4000 de ore vizualizate

Deși aceste reguli pot părea dificile, te-ar putea suprinde să vezi cât de repede poți să ajungi la îndeplinirea lor. Vezi și ghidul nostru despre cum poți face bani din YouTube.

22. Devino TikToker

Poziția ta ca și TikToker este similară cu cea de YouTuber. Trebuie să fii capabil să generezi conținut video într-un mod susținut și de calitate. Diferența majoră este că aici se încurajează video-urile mai scurte și în format mobile.

Pe scurt, nu ai nevoie de echipament specializat și nici de prea multe cunoștințe tehnice pentru a crea video-uri interactive. Banii pe care îi vei face pot veni din “TikTok Creator Fund” sau din sponsorizări directe de la branduri cu care dorești să colaborezi.

Vei rămâne surprins(ă) să vezi câte astfel de branduri își doresc acest lucru. Îți recomandăm să arunci și o privire pe ghidul nostru: “Cum să faci bani pe TikTok – Ghid pentru începători”.

23. Pornește un canal de gaming pe Twitch

Dacă îți plac jocurile și îți place să vorbești despre asta cu alți oameni, ori îți place să te joci și alți oameni să te privească, atunci Twitch este pentru tine.

Twitch este un serviciu de streaming foarte popular printre gameri și oferă o suită largă de beneficii pentru aceștia. Aici vei vedea conținut nișat pentru jucătorii de “League of Legends”, “Counter-Strike: Global Offensive”, “Dota 2” sau popularul “Minecraft” ori “Fortnite”.

Dacă ești și tu jucător a unuia dintre titlurile de mai sus, sau a unui joc popular, atunci poți să îți faci un canal complet gratuit și să începi să faci bani din acesta.

De regulă, cei ce se înscriu în programul de parteneriat Twitch fac bani vânzând jocuri și articole din diverse jocuri.

24. Devino blogger

Blogging-ul este o formă foarte flexibilă prin care poți genera bani online. Dacă îți place să scrii și să împărtășești din experiențele tale cu ceilalți, atunci această metodă poate fi exact ce ai nevoie.

În ziua de azi este foarte ușor ca să începi un blog și nici măcar nu ai nevoie de cunoștințe tehnice ca să o faci. Toate serviciile de hosting populare oferă cel puțin o platformă de blogging pre-instalată.

De asemenea, există și servicii ca Wix sau SquareSpace care fac totul pentru tine, iar tu nu trebuie decât să scrii despre ce îți place. Ai aici un ghid introductiv dacă dorești să faci bani din blogging.

25. Testează aplicații, jocuri și website-uri

Toate marile aplicații au nevoie de utilizatori reali pentru a le testa înainte de a fi lansate. Astfel dezvoltatorii își dau seama ce modificări sunt necesare și unde pot fi făcute îmbunătățiri.

Oricine poate deveni tester de aplicații și jocuri. Această activitate nu necesită abilități speciale și nici foarte mult timp implicat. De fapt, poți ajunge să generezi chiar și 10 dolari pentru 15 minute de teste.

26. Fă bani din Instagram

Instagram este locul în care probabil oricum petreci deja destul timp. De ce să nu faci și bani din asta dacă tot ești acolo? Ei bine, trebuie să știi că aici se pot face foarte mulți bani dacă ești dispus să aloci timp și dedicare.

De fapt, Christiano Ronaldo, fotbalistul cu cel mai urmărit cont de Instagram (400+ milioane) câștigă peste 1.7 milioane de lire sterline pentru un singur post promovat prin intermediul rețelei sociale.

Desigur, nu suntem toți Christiano Ronaldo, însă cu toții putem obține un profit “frumușel” fără prea mult efort prin intermediul Instagram.

27. Oferă servicii de translator

Dacă cunoști o limbă de circulație internațională ca Engleza, Franceza, Spaniola sau Chineza, atunci ești norocos / norocoasă. Află că poți să îți folosești abilitățiile lingvistice pentru a genera un venit suplimentar consistent.

Cât de consistent? Ei bine, în funcție de care este competiția pe acea limbă și care este interesul față de traducerea în acea limbă. (ex: clar olandeza are mai puțină competiție decât engleza însă cu certitudine există mai multe cereri de traduceri în limba engleză decât în olandeză).

Netflix Hermes este un exemplu de astfel de program. Netflix, platforma de streaming filme și seriale oferă conținut tradus în peste 20 de limbi precum Engleză, Chineză, Coreană, Franceză, Germană etc.

Rev.com – un alt serviciu destinat translatorilor. Aici, clienții au posibilitatea să comande subtitrări sau transcrieri a fișierelor audio în text, iar tu poți fi plătit(ă) cu sume între 1.50 și 3.00 dolari / minut tradus în cazul subtitrărilor.

28. Oferă meditații online

Meditațiile online sunt în plină ascensiune de când pandemia de COVID a clădit ideea că se poate lucra și se poate face școală de acasă. De aceea, platformele de conferințe și meeting ca Zoom ori Microsoft Teams au acum mai mulți utilizatori ca niciodată.

Pe scurt, asta înseamnă că dacă tu ești priceput(ă) la o materie de interes ca: matematică, fizică, engleză, informatică sau biologie, ai șansele să îți conturezi un venit frumos oferind meditații online.

Desigur, materiile pot fi și altele, însă acestea merg mână-în-mână cu pregătirea pentru bacalaureat, examene la facultate sau capacitate.

29. Vinde produse artizanale (hand-made)

Internetul este un loc plin de creații deosebite și unice. Dintre acestea, oamenii apreciază cel mai mult produsele hand-made.

Etsy este un marketplace destinat minților creative ce concep produse confecționate manual. De la cadouri personalizate la bijuterii unicat ori decorațiuni și vestimentație, pe Etsy găsești tot ce îți închipui și câteva lucruri pe care nu ți le-ai putea închipui.

Dacă și tu ești o persoană căreia îi place să confecționeze produse personalizate, atunci Etsy este viitorul tău business.

Etsy îți pune la dispoziție un website profesional în care să afișezi produsele tale, te ajută să promovezi produsele în fața a milioane de utilizatori și ei se ocupă de tot procesul de vânzare. De asemenea, îți oferă 15% reducere pentru anunțuri

Tot ceea ce trebuie tu să iei în calcul este taxa de listare de 0.20 $ și 6.5% taxă de tranzacționare când vinzi un produs.

30. Obține profit din servicii “Print on demand”

Dacă ai petrecut puțin timp învățând despre cum să faci bani online, probabil că ai auzit deja de servicii print on demand.

Ce sunt serviciile print on demand?

Un serviciu de tip print on demand este o soluție de economisire a resurselor și de optimizare a câștigurilor oferind materiale tipărite doar atunci când există cerere.

În modelul clasic, diverși comercianți tipăreau un număr ridicat de produse (tricouri, căni, cărți, broșuri, pliante etc) și așteptau în speranța că vor avea clienți. De multe ori acest lucru nu se întâmpla și comerciantul rămânea cu materiale depozitate și în pierdere.

Printify este un serviciu ce îți permite să creezi produse cu design-ul tău și să le vinzi foarte ușor fără să îți bați capul cu livrarea și cu gestiunea de produse.

Este un serviciu excepțional și este și complet gratuit.

31. Investește în crypto

Criptomonedele reprezintă un segment în plină dezvoltare. Acestea sunt susținute de proiecte ce promit să revoluționeze modul în care vedem plățiile și valoarea banilor.

Multe din ele chiar reușesc să obțină rezultate deosebite și chiar să schimbe viața celor ce investesc în ele. Totuși, la fel ca orice tehnologie / creație nouă, trebuie să fii cu băgare de seamă și să înțelegi că pot exista mulți escroci ce încearcă să te păcălească.

Dacă reușești să înțelegi mecanismul crypto și găsești un proiect puternic, profitul investiției tale poate sa fie înzecit sau chiar însutit.

Sfat: nu începe cu sume mari și niciodată nu îți investii economiile în speranța că te vei îmbogăți peste noapte (deși uneori chiar s-a întâmplat), totuși trebuie să înțelegi că acest lucru este o loterie.

Un investitor responsabil încearcă mai întâi să înțeleagă piața și abia apoi crește valoarea investită.

32. Obține profit din dobanda generată de criptomonede

Fiind o piață în plină dezvoltare, piața crypto vine cu o sumedenie de beneficii și oportunități pentru investitori și antreprenori.

Printre cele mai populare astfel de beneficii se numără și posibilitatea de a obține un procent de dobândă nemaiîntâlnit la nicio bancă fiat (dolar, euro, leu etc).

AAVE, de exemplu este un astfel de protocol crypto ce îți permite să câștigi o dobândă din depozitele tale crypto. De asemenea, AAVE îți dă voie să împrumuți crypto și să construiești aplicații descentralizate.

Pentru a putea să îți convertești banii în monede crypto ai nevoie de o platformă numită Binance. De aici poți face depuneri, retrageri și poți chiar să tranzacționezi cu monedele crypto.

33. Fă bani din căutări online

Se fac foarte mulți bani din căutările online, deși mulți probabil nu își dau seama de acest lucru. De fapt, una dintre sursele principale prin care Google generează acele venituri uriașe este asociată cu motorul lor de căutare.

Brave este un astfel de exemplu. Pe lângă faptul că este un browser ce ține la intimitatea utilizatorilor, acesta le oferă și bani utilizatorilor pentru activitați pe care le fac în browser sub formă de criptomonede.

34. Publică un eBook

Potențialul de câștig ce poate fi obținut dintr-un eBook ar trebui să plaseze această metodă printre primele din listă. Totuși, motivul pentru care nu am introdus-o în primele listate este datorat faptului că un eBook de calitate necesită mai mult efort decât alte metode de mai sus.

Pe Kindle Direct Publishing, de exemplu poți câștiga $0.70 pentru fiecare vânzare a unei cărți care costă 1 dolar. Deși pare puțin, trebuie să știi că acolo sunt milioane de cititori înrăiți care consumă foarte multe eBook-uri în fiecare zi.

35. Fă bani ascultând și spunându-ți părerea despre muzică

Deși pare greu de crezut, în ziua de azi poți face bani ascultând muzică. Cui nu îi place să asculte muzică?

PlayList Push și HitPredictor sau Current.us sunt doar câteva dintre serviciile cele mai populare dedicate acestei activități.

Concluzie

După cum poți vedea sunt multe soluții și metode prin care îți poți rotunji veniturile lunar. Ține minte că acestea nu sunt toate, sunt doar câteva dintre activitățiile pe care le poți face alături de job, suplimentar.

Sfatul nostru este să încerci cât mai multe și să vezi care dintre ele ți se potrivește cel mai bine. Poți să le încerci pe toate, doar fii sigur că aloci suficient timp fiecărei soluții pentru că roadele nu apar peste noapte.

Distribuie pe: